Om matte och husse

Jag heter Helena Robertsson och är sambo med Stefan Dursjö. Vi bor i Kinnarumma, en by strax söder om Borås. Här har vi gott om fin natur att promenera med våra corgisar.

påsk 2014 037

Jag arbetar som leg.djursjukskötare på Viskadalens Djurklinik utanför Veddige, och är även Diplomerad Hundmassör. Ett fantastiskt jobb där man träffar många härliga och fina djur, samt tillhörande ägare.

Fritiden består ju av hundaktiviteter, men vi ägnar oss också åt körsång samt att Stefan musicerar i olika orkestrar. På sommaren tar vi gärna en båttur och då följer såklart våra fyra corgisar med. Flytvästarna är såklart på och att simma är ju kul! Det tycker vi alla i familjen.

En annan favoritaktivitet är att campa med husvagn och vi åker gärna på olika hundarrangemang som tex Svenska Welsh Corgiklubben anordnar.

Hundarna som finns i kenneln just nu är Klara, Konvaljens Umbriel, samt hennes dotter Jycklarens Viola. Här bor också Axel samt hans dotter Prillan .Läs mer om dessa samt se foto på sidan om våra hundar.

Stefan har inte tidigare levt med hund i familjen, medan jag har haft hund i många år. Jag har tidigare haft brukshund och tränat och tävlat i bruksgrenen sök. Mina hundar och jag har även tävlat i lydnadsklass. Jag har ett mycket stort intresse för hundens beteende och mentalitet ,och har under åren med mina Rottweiler haft förmånen att studera hundars beteende tillsammans med en av Sveriges stora namn inom brukshundsporten: Sven Järverud.

Min första corgi var en helt fantastisk hane vid namn Konvaljens Gould Belt. Till vardags hette han Freddi. Han var en underbar livskamrat och han blev SUCH samt genomförde Mentalbeskrivning Hund med bravur. Freddi blev pappa till två kullar och han gick ur tiden 10 år gammal.

Corgi nummer två var Germattis Gina. Kallas för TinTin. En vacker och rastypisk tik som har två Cert på utställning, även hon har genomgått Mentalbeskrivning Hund med gott resultat. Vid fem års ålder flyttade hon till en familj i Borås och levde där mycket gott. TinTin blev nästan 14 år gammal.

TinTin har fått en kull valpar, Jycklarens A­kull.

Kull nummer två stammar från Jycklarens Asta och Pepper, Igroc´s Star Trek.

Nästföljande hundar som berikar våra liv kan du läsa mer om på sidan om våra hundar!