Valpar!!

Så har dom då blivit 1 vecka gamla!   Kennel Jycklarens senaste kull. :)075

Det har varit en spännande och lite jobbig vecka, framför allt för Viola, men också för oss, husse och matte. Viola startade sitt värkarbete på natten men när det inte hänt något efter ett antal timmar åkte vi in till veterinär för kontroll. Det visade sig att två av valparnas hjärtljud var lite långsamma och det är ett tecken på att dom inte mår riktigt bra. Veterinären beslutade om kejsarsnitt och det visade sig vara ett mycket klokt beslut , livmoderhornen låg omvridna!    Viola hade aldrig kunna få ut sina valpar på normal väg, men nu kunde vi klara att alla sex valpar kom ut i tid och att de överlevde! :) Detta är en ovanlig komplikation vid valpning men det förekommer.

Viola och Kite är stolta föräldrar till :

Två stycken trefärgade tikar med lång svans, 1 trefärgad hane med lång svans, 1 röd hane med lång svans, 1 röd tik med stubbsvans och 1 röd hane med stubbsvans. :)

Alla valparna är jättepigga och uppför sig som de ska, äter, sover och kravlar runt i lådan.  Viola har hämtat sig fint och är en jätteduktig mamma. Hon putsar och tvättar dom små, erbjuder mat när de så önskar och vakar över dem. :) Nu hoppas vi bara att de ska fortsätta att växa och må bra!

Som det ser ut i nuläget är alla valparna tingade.

067063024