All posts by Helena Robertsson

Uppdatering hos Jycklarens :)

DSC_6025

Här kommer en bild på den senaste kullen, född hösten 2017.  Alla valparna, nu vuxna hundar, har fått jättebra hem och lever livet!

Deras pappa, Axel, har blivit svensk utställningschampion och är nog den allra mest hövliga och snälla hund jag någonsin haft.

DSC_7241

Vi har nu förmånen att ha en av Axels avkommor här hemma. Hon kallas för Prillan och är född i februari 2018. Prillan är tänkt som kommande avelstik i kenneln och jag planerar att ha valpar på henne hösten 2020. Prillans mamma heter Konvaljens Fame. Nedan en bild på Prillan i snön.

DSC_7338

Tanten Klara hänger fortfarande med, hon har nått den ärevördiga åldern av 13 år. Lite ålderstecken som nedsatt hörsel och syn men annars pigg och hungrig :)

Klaras dotter Viola fyller snart åtta och även hon är pigg och glad. Dessa fantastiska medelålders och gamla hundar! De är så kloka.

 

 

 

Valpar!

Nu har dom så äntligen kommit! Eila och Axels valpar. De föddes i lördags morse via kejsarsnitt. Detta då första valpen inte kom ut av sig självt pga förmodat felläge. Allt gick bra och vi fick med oss sju vackra trefärgade valpar med lång svans hem. Det blev två tikar och fem hanar. Eila är en superduktig mamma!!  Alla valparna i kullen är tingade.

DSC_5187

DSC_5215

 

 

Valpar på gång!

20170813_155715

Eila , Jycklarens Rumba, är dräktig!

Här ligger hon till höger med halvsyster Nonnie och mamma Viola. Hon mår bra och är glad fastän magen börjar att bli stor. Nu är det ca 2 veckor kvar till valpning.

 

DSC_3446 (2)

Pappa till valparna ser ni på bilden ovan. Det är Axel, heter i stamtavlan Try to steal a fiery kiss. Här visas han på SWCKs specialutställning i Malmö i maj. Han har Exellent med CK på utställning och är ögonlyst ua.

Vi ser med spänning fram emot avkomman av dessa hundar!

Kommande parning

Nu har planerna för kommande parning på kennel Jycklarens börjat ta form!

Vi kommer att låta para Jycklarens Rumba ” Eila ” nästa gång hon löper.

Det är beräknat till slutet maj/ mitten juni om hon följer sitt vanliga löpmönster.DSC_3369

Eila

Denna härliga tik är ögonlyst ua, röntgad höfter med resultat C samt UA på armbågar. Hon har genomgått BPH samt är utställd med excellent. Matte Olivia tränar och tävlar i Rallylydnad.

Välkomna att höra av er om ni är intresserade efter en valp från Eila!

 

Två nya Jycklare :)

Fredagen den 15 juli fick Viola två valpar.

Det blev två tricolorer, tikar med stubbsvans.

Viola är en fantastisk mamma till sina valpar, hon tar hand om dem på bästa sätt och har gott om mat till dem.

Den ena,Jycklarens Leonie, ska bo kvar hos oss och den andra tiken, Jycklarens Leonore, kommer att bo hos Monica Johansson i Kågeröd. Kennel Älvdrottningen. Där bor också pappa och farmor till valparna. Halvsyster Thea finns som lekkamrat. :)

20160911-030

Valptiden har flutit på utan bekymmer och de små har utvecklats som de ska.

Nu väntar hela vida världen på dem därute!

20160911-036

 

I sommar har flera av hundarna från Jycklarnas kennel varit ute och visat framfötterna. :)  Flera har varit på utställning med mycket goda resultat, några har tävlat Rallylydnad med utmärkta resultat och några har också besökt läger och träffar och aktiverat sina Jycklare

Jag är så glad och tacksam över att ni gör roliga saker tillsammans med era hundar!! Det viktigaste är att vi och våra corgisar har kul ihop, vad vi än hittar på för aktiviteter!!

4-sept-2016-078 4-sept-2016-038

4-sept-2016-015

4-sept-2016-005

Nu väntar en fin höst, fylld med goa och roliga saker att göra med våra hundar!!           // Helena

 

BPH 3/7 i Torslanda

Så var det då dags. Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund för Jycklarens Danskull

Spännande värre! Vi samlades strax utanför Göteborg och gick banan med Ann-Cathrine Edoff som beskrivare. Hon och testledaren Angelica samt figuranten Åse guidade oss och hundarna genom banan. Alla som deltog var jätteduktiga! Det visade sig att alla hundarna i denna kull tycker att det är trevligt med människor, några av dem gillar starkt att leka, andra lite mindre. De hade en genomgående positiv attityd genom beskrivningen, blev såklart överraskade av dockan som flög upp samt skramlet. De tyckte att det var skönt när matte eller husse kunde vara med och kolla det som var lite otäckt, och sedan var det läskiga glömt! :) Så ska det vara! :) Några gillade inte riktigt när det small i slutet av banan, men att gå på konstigt underlag var ingen konst för någon av dem!

Tack till alla som deltog denna dag och Tack till Lena som fixade käk :) Om man vill läsa mer ingående hur alla hundarna reagerade på de olika momenten i beskrivningen kan man söka information på Avelsdata i SKK. Kan starkt rekommenderas!

 

BPH 2016 009

Efter att beskrivningen var gjord fick Stefan och jag väldigt fina rosetter från er valpköpare. Då blir man stolt!

BPH 2016 072

Efteråt minglade vi och hundarna. Så kul att alla kunde komma och vara med.

Tror nog att hundarna också uppskattade att träffa sina syskon!

BPH 2016 133

Den enda missen denna dag var inställningen på kameran som gjorde att alla inte kom med helt…. jaja, teknik är inte alltid så enkelt! 😉

Härlig vår på Jycklarens!

Ja, nu händer det lite på hundfronten. :)

Första helgen i maj var vi på SWCKs aktivitetshelg i Falköping.

Ett flertal valpköpare mötte upp med sina Jycklarehundar, och vi umgicks och hade det bra!

Lördagen innehöll tävlingen ” Södra Sveriges Snabbaste Corgi” och den vanns i en eminent stil av Snurre , Jycklarens Twist    GRATTIS!!

mösseberg och kågeröd 231

Som stark tvåa kom Vincent, Jycklarens Vincent och som mycket god trea hade vi Alfred, Jycklarens Swing.  GRATTIS!

mösseberg och kågeröd 280

Tack till alla som var med. :)

mösseberg och kågeröd 343

 

På söndagen bar det av till Utställning i Lidköping.  Där hade vi en alldeles fantastisk dag. Jycklarens Viola blev då kennelns första egenuppfödda Utställningschampion och hennes avkomma Jycklarens Twist tog sitt första certifikat och Cacib. Viola blev BIR och Snurre BIM  På en mycket hedrande andraplats i bästa tikklass kom Jycklarens Salsa, Kira. Hon fick exellent med CK.  Starkt jobbat allihop! GRATTIS!!

 

Ja, sen började ju Viola att löpa och då åkte vi till härliga Skåne för att para henne. Tycke uppstod mellan Viola och Zodias Leo och nu får vi bara vänta och se om hon är dräktig. Känns mycket spännande!!

mösseberg och kågeröd 515

Visst är dom fina ihop! :)

Vi ser också väldigt mycket fram emot söndagen 3/7. Då kommer alla sex valpar efter Viola och Kite att gå BPH. Då får vi utvärdera vad det har blivit för resultat rent mentalt efter denna kombination. Spännande!! :)

 

Ha nu en fin sommar!  ( och håll tummarna för att Viola är dräktig ) :)

Spårhundar!

Idag har vi varit i skogen och prövat på att spåra.

Flera av hundarna från senaste kullen var med, Eila, Kira och Alfred.

Självklart var även mamma Viola, mormor Klara och Morbror Vincent också med

13 mars 2016 278

Alla var duktiga och visade intresse för både spåret och leksaken som låg som spårslut och belöning. Som extra förstärkning blev det ju också en del hundgodis. :)13 mars 2016 112

Stefan var med och använde kameran flitigt, dom är ju roliga att fota dessa filurer!13 mars 2016 129

Promenad blev det också som avslutning på denna mysiga dagen. :)13 mars 2016 421

Här har vi gänget: Eila, Alfred, Kira, Vincent, Viola och matriarken Klara! :)

En liten uppdatering :)

Sommaren går mot sitt slut och det har hänt en hel del sedan denna sidan uppdaterades :)

Vi har haft några valpträffar och det har också varit några av oss som varit på utställning och visat upp våra Jycklarehundar.

Viola cert

 

Viola tog sitt första cert i Vänersborg, där var också Eila ( Rumba )  Maja ( Cha-Cha ) och Snurre ( Twist ) med. Alla valparna fick Hederspris och uppförde sig väldigt fint! :)

Även Kira ( Salsa ) och Alfred ( Swing ) har varit på utställning och fått Hederspris.

 

Bröderna Bus

På träffarna har det varit både bus och koncentrationsövningar :

Kira

 

Själva har vi varit på båtsemester i skärgården i Karlskrona. Tre pembroke som lyfts ur luckan vid durken på en Flipper 620 motorbåt väcker alltid lite uppmärksamhet och våra hundar charmar de flesta! :)

Sommaren har varit lite kall och regnig och bor man då på en gård är det lätt att man ser ut som Maja på denna bild. :) Härligt när man får vara med husse och jobba på dagarna. Det är livet för en vall och gårdshund!

Skitiga Maja

 

Nu stundar härliga höstdagar när vi kan vara ute mycket i skog och mark med våra kära corgisar.

Eddie

 

Viola och Klara har precis löpt klart och jag har planer på att para Viola när hon löper nästa gång. Det blir i så fall i början på nästa år om allt går som planerat. :)

Njut nu av hösten och dess olika aktiviteter!

Sist ut i bildsviten är denna gång Eila, som på bilden har den där blicken som bara corgisar kan ha! :)

eila 1